Panduan kepada Homeopati - Memahami Prinsip

Panduan kepada Homeopati - Memahami Prinsip

Panduan untuk homeopati adalah penting apabila anda mula-mula menghadapi ia. Mengapa? Oleh kerana ia adalah bertentangan dengan model perubatan yang diterima semasa. Mari kita lihat beberapa perbezaan penting.

Untuk permulaan homeopati adalah berdasarkan Undang-Undang Similars. Ini bermakna apabila ubat yang diambil oleh orang yang sihat, tanda-tanda mereka membangunkan hasilnya akan sama seperti orang-orang gejala-gejala yang ubat ini akan sembuh sendiri yang tidak sihat.

Satu contoh yang semua orang boleh faham adalah proses memotong bawang. Ini mewujudkan hidung sakit dan lachrymation sedalam-dalamnya (tahi mata) dan menunaikan hidung. Ini adalah banyak dan berair.

Ramai orang yang mengalami demam hay mempunyai tepat simptom yang sama - mata dan hidung pelepasan sedalam-dalamnya dan berair.

Homeopati ubat Allium cepa diperbuat daripada bawang Sepanyol. Dan ia adalah salah satu ubat yang terbaik dan yang paling biasa untuk menyembuhkan demam alergi akut, dengan syarat Perlawanan gejala.

Aspek penting berikut mengenai homeopati adalah bahawa ia individualises anda. Label penyakit adalah akibat sedikit untuk homeopati. Sebaliknya, gejala yang unik dan individu anda adalah satu-satunya aspek penting dalam masalah anda. Ia adalah gejala-gejala ini unik, secara kolektif dikenali sebagai gambar gejala, yang akan membimbing homeopati untuk ubat yang terbaik untuk anda.

Jika ubat itu adalah perlawanan yang baik, maka ia akan merangsang sistem imun anda untuk melakukan kerja-kerja yang telah tidak dapat melakukan sehingga kini. Dan itu adalah untuk menyembuhkan anda. Jadi, homeopati memudahkan anda menyembuhkan anda, dan bukannya menyembuhkan anda sendiri. Dan itu adalah penting untuk memahami, kerana itu adalah satu-satunya cara untuk menyembuhkan apa-apa syarat.

Apabila anda meningkatkan sistem imun anda, maka segala-galanya hilang.

Satu lagi aspek penting homeopati adalah untuk memahami bahawa semua orang mudah terdedah kepada sesuatu jenis masalah kesihatan. Satu orang boleh dibelenggu oleh masalah kulit sepanjang hidup mereka. Setiap mereka menegaskan tentang sesuatu, kulit mereka meletus.

Orang lain mungkin mempunyai pernafasan dan paru-paru atas, yang biasanya mengiringi gangguan hati.

Dan orang ketiga boleh berhadapan dengan arthritis dan masalah bersama yang lain, yang biasanya dikaitkan dengan penyakit jantung yang berkaitan.

Panduan terbaik anda untuk homeopati adalah untuk belajar untuk memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan individu anda bagi keadaan kurang sihat dan unik gambar gejala yang berkaitan. Sepadan dengan mereka untuk ubat homeopati yang sesuai dan anda boleh mengharapkan gejala menguap hampir dengan mudah.

Ini selalu disertai dengan tenaga dan / atau motivasi yang lebih baik (atau seimbang).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar