Kolostrum Versus Sinusitis

Kolostrum Versus Sinusitis

Adakah anda pernah berasa sesak atau tersumbat? Bangun dengan sakit kepala? Bengkak di sekeliling mata anda? Atau mempunyai sakit di bahagian muka atau di atas jambatan hidung? Bersin dan / atau batuk? Yang disebutkan di atas adalah beberapa simptom Sinusitis.

Apakah resdung? Sinusitis ialah keradangan lapisan dalam sinus. Ia adalah penyakit biasa yang akan hilang dengan rawatan yang mudah. Sinusitis boleh menjejaskan semua peringkat umur. Menurut kajian itu, sinusitis memberi kesan kepada kira-kira 37 juta rakyat Amerika setiap tahun. 35 juta daripada enam bilion rakyat Amerika yang mengalami resdung telah dikatakan mempunyai sinusitis kronik.

Bagaimana untuk mencegah resdung? Saintis melaporkan bahawa untuk mengekalkan kesihatan tubuh dari resdung, perkara berikut perlu diambil kira:

1. gaya hidup sihat (senaman dan pemakanan yang seimbang)
2. menjaga kebersihan rumah
3. minum banyak air untuk mengekalkan kelembapan yang mencukupi dalam badan
4. alergen mengelakkan
5. mengelakkan kopi terlalu banyak, teh, alkohol dan produk tenusu
6. tidak merokok dan mengelakkan asap tangan kedua
7. mengambil vitamin tambahan untuk mengekalkan sistem imun kesihatan

Pengamal Perubatan hari ini telah menunjukkan bahawa kolostrum boleh membantu menghalang serangan resdung. Kolostrum, makanan semula jadi pertama yang dihasilkan oleh mamalia wanita selepas bersalin telah menunjukkan kesan yang baik untuk menyembuhkan keadaan kesihatan tersebut.

Kolostrum mempunyai ciri-ciri anti-radang semulajadi. Komponen anti-radang utama yang terdapat di dalam kolostrum lembu adalah anti-protease, laktoferin, lysozyme, yg IgA, dan antioksidan seperti cysteine, askorbat, alfa-tokoferol dan beta-karotena. Laktoferin membantu melindungi tubuh dari mikroorganisma berjangkit. Laktoferin juga telah terlibat dalam rawatan penyakit-penyakit lain seperti kanser, HIV, keletihan kronik dan jangkitan lain. Selain daripada ini, kolostrum mempunyai faktor imun yang luar biasa yang memberikan kelegaan memuaskan kepada apa-apa penyakit atau jangkitan kronik yang disebabkan oleh serangan virus, bakteria atau kulat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar