4 Membasahkan Bed Solutions

4 Membasahkan Bed Solutions

Apabila anak muda mencapai usia lanjut lima atau enam, kebanyakan masa, kencing malam berhenti. Tidak semestinya, tetapi biasanya. Cuba untuk pergi melalui perkara langkah demi langkah dalam suasana rumah untuk cuba menghalang katil membasahkan daripada terus adalah perjalanan biasa tindakan. Walau bagaimanapun, terdapat pilihan dari segi rawatan yang ada, dari segi perubatan, untuk anak-anak jika langkah-langkah tidak mempunyai apa-apa kejayaan.

Setelah diperiksa dengan teliti oleh pakar kanak-kanak, beberapa pilihan yang ada dari segi perubatan, mungkin:

1. Penggunaan penggera yang mengesan kelembapan dalam seluar dalam daripada anak muda. Dikenali secara meluas sebagai "penggera kelembapan," idea ini adalah untuk bangun pemain muda itu supaya mereka dapat membuat ia ke bilik air sebelum sepenuhnya membasahkan diri mereka sendiri, dan tempat tidur. Walau bagaimanapun, jika anak muda katil-membasahkan anda adalah salah satu daripada beberapa adik-beradik di dalam bilik, ini tidak boleh menjadi pilihan yang terbaik, sebagai penggera dengan baik boleh bangun kanak-kanak lain juga.

2. Ubat-kini terdapat beberapa ubat-ubatan yang berbeza oral anak-anak muda yang tersedia mungkin gunakan untuk membantu mendapatkan kawalan pundi kencing mereka. Dua, imipramine dan desmopressin, bekerja dengan cara yang berbeza pada badan anak anda. Akan membolehkan pundi kencing anak anda untuk mengadakan lebih banyak air kencing, dan yang lain akan menghadkan jumlah air kencing yang buah pinggang meletakkan oleh anak anda.

3. Galakan adalah sesuatu yang sentiasa baik dalam pengajaran tetulang terutamanya positif tetulang-kepada sesiapa sahaja pada bila-bila masa. Dalam kes isu kencing malam itu, galakan adalah sangat berguna, kerana kanak-kanak akan belajar untuk memahami bahawa kencing malam tidak benar-benar salah mereka. Apabila melihat ibu bapa yang badan bahasa adalah marah atau cemas, maka kanak-kanak yang tidak boleh berjaya untuk mengawal katil-membasahkan mereka. Ia adalah penting bahawa ibu bapa sentiasa menggalakkan.

4. Pendidikan-on bagaimana sistem kencing berfungsi, apa ubat-ubatan yang ada, dan apa jenis kaunseling boleh disediakan untuk kanak-kanak yang mungkin memerlukannya apabila mereka membesar. Perkara-perkara ini akan membantu ibu bapa membantu anak-anak mereka lagi, dan buka talian komunikasi antara pakar kanak-kanak dan keluarga, juga.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar